دومین نشست کارشناسان خیرین دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور
چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۶

نشست کارشناسان خیرین دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور

این نشست با حضور ۴۰۰ کارشناس از سراسر دانشگاههای علوم پزشکی کشور در سالن  همایش هتل پردیسیان مشهد در حال برگزاری است .

قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه مشارکت های اجتماعی، سازمان های مردم نهاد و خیریه در این نشست گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بهترین شرایط تامین کننده ۲۵ درصد از سلامت جامعه است و ۷۵ درصد از آن بر عهده دیگر سازمان ها است.

دکتر غلامحسین خدایی ادامه داد: مراقبت های اولیه بهداشتی ۳۸ سال پیش بر اساس چهار اصل عدالت اجتماعی، مشارکت مردم، هماهنگی بین بخشی و استفاده از فناوری مناسب در کشور به اجرا درآمد و وزارت بهداشت در طول این سال ها با توسعه مراکز بهداشتی درمانی، بیمارستان ها و تجهیزات پیشرفته گام موثری در ارتقای سلامت برداشته است.

وی ادامه داد: برای ارتقای سلامت جامعه، مشارکت تمامی سازمان ها امری اجتناب ناپذیر است اما در طول این سالها مشارکت مردم و هماهنگی بین بخشی به شکل مطلوبی پیشرفت نکرده است.

وی با اشاره به اینکه امروز سن امید به زندگی در کشور افزایش یافته، اما کیفیت زندگی بالا نرفته، خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام وزارت بهداشت، اختلالات روانی نخستین عامل از دست رفتن سال های عمر در کشور است و این در حالی است که مهم ترین عامل بروز این اختلال، عوامل اجتماعی است.

دکتر خدایی با بیان اینکه بر اساس گزارش های وزارت بهداشت هم اکنون ۲۳.۶ درصد مردم جامعه به یکی از اختلالات روانی مبتلا هستند تاکید کرد: این افراد در بدو تولد سالم بوده اند و عوامل اجتماعی مختلفی در بروز این اختلال دخیل بوده است.

وی گفت: تنها با توسعه امکانات و تجهیزات نمی توان سلامت را حفظ و یا ارتقا داد و اگر بخواهیم کیفیت سلامت جامعه را ارتقا دهیم باید تمامی سازمان ها و نهادها با یکدیگر مشارکت داشته باشند.

وی با اشاره به اجرای برنامه تحول نظام سلامت در حوزه های بهداشت، درمان و آموزش اظهار کرد: یکی از اقدامات مثبت وزارت بهداشت، تشکیل معاونت اجتماعی است که این معاونت تلاش می کند نگرش مدیران سازمان ها را نسبت به سلامت جامعه تغییر داده و مشارکت همگان را در این راستا تقویت کند.

مدیرکل خیرین و موسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این نشست با اشاره به اینکه ۷۵ درصد از عوامل سلامتی جامعه به دیگر سازمان ها و نهادها مرتبط است، اظهار کرد: اگر بخواهیم در این زمینه موفق شویم باید جریان سازی مردمی را در کشور تقویت کنیم.

دکتر محمد نصیری گفت: ایجاد تشکل های مردمی در حوزه های مختلف اجتماعی، هم افزایی و جریان سازی در حوزه سلامت، پیشگیری و درمان از راهکارهای مهم در ارتقای سلامت جامعه است..